Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november voeren we onze najaarsuitvoering weer op. Gespeeld wordt: Opa in de Kreukels. Een (k)luchtig blijspel geschreven door Bernd Gombold en vertaald door Ben ten Velde. De regie is in handen van John van Spanje en Monique van Lunteren. Souffleuses: Roselinda van der Vlugt en Mariska Roseboom.

De voorstellingen vinden plaats in Sport- en Cultuurcentrum De Binder, Hoflaan 29 te Leersum. Aanvang 20:00, zaal open 19:30.

Kaartverkoop online te bestellen via onze ticketshop

Vanaf 03 november zijn de kaarten bij de volgende verkooppunten verkrijgbaar:

- De Binder

- AH Leersum

- Van Arkel's groente- en Fruit

- Vivánt Edwin en Janet

- Van Brenen Textiel Doorn

 

Inhoud:

Volgens de zeer spaarzame Martha is haar schoonvader een verkwistende en luie kerel, omdat hij plezier beleeft aan zijn mobiele telefoon, zijn laptop en zijn motor, i.p.v. op de boerderij mee te helpen tot hij er bij neervalt. Echter, de slimme opa heeft nog andere fantastische ideeën en zo is er constant “vuurwerk“ op de boerderij van de familie Snijders.

Opa Karel heeft de motor met zijspan alleen maar gekocht, omdat hij met oma Lena naar Italië wil reizen; naar de plek waar zij ooit hun huwelijksreis hebben doorgebracht. Via zijn laptop en mobiele telefoon houdt hij contact met zijn kleindochter Sylvia die één dezer dagen van een studiereis uit Italië terug wordt verwacht.

Oma Lena is al een beetje vergeetachtig en drijft met haar verwardheid de verzekeringsadviseur en stofzuigervertegenwoordiger Ben Grooten tot wanhoop. Opa Karel betrapt een inbreker op heterdaad, maar wordt daarbij neergeslagen en beroofd van zijn portemonnee. De inbreker vlucht met zijn buit op opa’s motorfiets en belandt na een ongeluk met een dik verband om zijn hoofd in het ziekenhuis. Omdat men de portemonnee van opa bij hem vindt, lijkt de identiteit duidelijk.

Opa is echter springlevend en in blakende gezondheid. Hij verstopt zich en haalt allerlei streken uit om de gierige Martha en haar man Paul, die bang zijn hun erfenis te verliezen, dwars te zitten.

 

Rolverdeling

 

Personage Speler
Karel - opa : Paul van Veen
Lena - oma :   Hedy Steeman
Martha - boerin, schoondochter : Frauke van Spanje
Paul - boer : Gerbout van Beek
Sylvia - dochter van Martha en Paul : Machteld Hop
Emilio - Sylvia's 'stiekeme vriend(in)' Petra Vermunt
Ben - verzekeringsadviseur en stofzuigerverkoper : Jan Blankestijn
Hans - elegant persoon uit de stad : Danny Verhagen - van 't Hoog
Laura - zijn vrouw : Mariëlle Hendriks