Een Bevalling met Na-Weeën

 

Op 8 en 9 April 2016 zetten we onze voorjaarsuitvoering weer op de planken. Opgevoerd wordt het stuk 'Een bevalling met na-weeën' van de schrijver Piet Kuyper.

 

 

Paul en Ria runnen een gezellig bruin café ergens buitenaf. Je eet en drinkt er wat en je kunt er zelfs overnachten. De hele dag druk druk, veel mensen over de vloer, dan verlang je 's avonds naar rust. De laatste klanten worden buiten gelaten. Nieuwe zullen er wel niet meer komen, want het is buiten hondenweer. Maar ja, als het buiten stormt dan betekent dat niet automatisch rust voor Paul en Ria.

Van Koos, de stamgast, zullen ze weinig last hebben, die slaapt aan de bar. Maar als Suzanne en Pim de La Haaye hun Jaguar tegen een boom voor het café parkeren, gaat er al een aardig briesje door het café. En als dan de hoogzwangere Sjaan  haar mini tegen de Jaguar parkeert, waait er een stevige Rotterdamse wind door het café. Uit het huis gezet door haar man, zegt ze!

Een gekker stelletje kun je niet bij elkaar hebben. De hele club overnacht in het café. Kunnen Ria haar rode haren tenminste even tot rust komen. Maar als de volgende morgen de vader en moeder van Paul komen behangen, stormt het pas echt binnen. En met een hoogzwangere vrouw in je midden moet je dan oppassen. De weeën zijn er voor dat je er erg in hebt. Maar wat is nu erger, de voor-weeën of de na-weeën aan een bevalling. En wie is nu eigenlijk de echte vader van die baby? Een hoop kolder, actie en spanning tot de laatste bladzijde.

Maar wat wil je met zoveel contrasten onder een dak. Dan slaan de stoppen zeker door.

 

 

ROLVERDELING: 
 
Paul van Ballegooien - Patrick v/d Waerdt
Ria - Hedy Steeman
Sandra - Isabeau Vogt
Yvonne de Vries - Sofie van Lunteren
Suzanne de la Haaye - Tineke van Dusschoten
Pim de Graaier - Walter Jaaltink
Hendrik van Ballegooien - Pieter van Kruistum
Marie van Ballegooien - Jolanda Bobeldijk
Sjaan van der Laan - Marielle Hendriks
Koos - Patrick Willemse
Politieagent - Lex van der Vlugt
 

 

Regie: Paul Wallenburg en Jonna van de Waerdt

Souffleuse: Mariska Roseboom 

 

De voorstelling begint om 20:00 in De Binder te Leersum. Zaal open om 19:30. Informatie over de kaartverkoop kunt u hier vinden.